Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Noord-Dalmatië

De regio Noord-Dalmatië is populair onder toeristen die Kroatië bezoeken. Wil je een autovakantie naar Noord-Dalmatië dan kun je een plaats reserveren op één van de vele gezellige campings. In dit deel van Kroatië vind je drie nationale parken. Langs de kust zijn kiezel- en zandstranden te vinden waar je heerlijk van zon en zee kunt genieten. Een autovakantie naar dit deel van Kroatië is een aanrader voor jong en oud.

Nationale parken van Noord-Dalmatië

Tijdens je verblijf op een camping in Noord-Dalmatië kun je de 3 nationale parken in dit deel van Kroatië bezoeken. Het Nationaal Park Krka dat te bereiken is per boot vanuit Skradin. De rivier de Krka vindt zijn weg door het natuurpark via beken, meren en watervallen. Het mooiste punt is een deel waar de rivier zich in maar liefst 17 watervallen 45 meter naar beneden stort. Een walhalla voor natuurfotografen. Nationaal Park Kornati bestaat uit maar liefst 89 eilandjes, de meeste daarvan zijn onbewoond. Je bereikt dit park per boot vanuit Zadar. Je vindt hier heerlijke stranden en prachtige natuur. Duikliefhebbers moeten zeker de kans benutten om een duik te plannen vanaf één van de buiteneilanden om van het prachtige onderwaterlandschap te genieten.

Gezellige steden Pag en Zadar

Wil je een dagje niet op het strand liggen, bezoek dan de gezellige plaats Pag. De plaats ligt op het gelijknamige eiland. De plaats staat bekend als het “Ibiza van Kroatië”. Die bijnaam dankt Pag aan het feit dat er veel discotheken en andere uitgaansgelegenheden zijn waar jongeren zich in de zomermaanden vermaken in het nachtleven.  In Zadar vind je het Zeeorgel, een kunstwerk dat geluid produceert op het ritme van het ruisen van de zee. Het kunstwerk Zonnegroet van dezelfde kunstenaar bevat maar liefst 300 gekleurde lampen. Deze worden overdag opgeladen met zonne-energie en geven daardoor ’s avonds een prachtig veelkleurig licht over de boulevard van Zadar.

Boek nu een fijne camping in Noord-Dalmatië

Een gezellige camping in Noord-Dalmatië kun je nu voordelig boeken via ReadytoCamp.nl. Bekijk het aanbod aan goedkope campings in Kroatië en maak direct je keuze. Er zijn campings die ideaal zijn voor jonge gezinnen. Je kunt er een accommodatie huren of een standplaats voor je eigen tent of caravan. De campings hebben ruime voorzieningen zoals een animatieteam voor de kinderen en een zwembad. Wil je van je rust genieten? Kies dan voor een mooi gelegen kleinschalige natuurcamping. Boek je verblijf op tijd, zodat je niet teleurgesteld wordt omdat de camping in Kroatië van jouw keuze al is volgeboekt.