Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Kvarner-Krk

Kvarner is een regio gelegen aan de kust van de Adriatische Zee. De regio is onderdeel van Kroatië en is genoemd naar de gelijknamige baai. In dit deel van het land kun je op de campings van Kroatië genieten van het mooie weer en als je zin hebt naar het strand gaan. Je kunt op het vasteland een goedkope camping reserveren, maar dit is ook mogelijk op één van de eilanden voor de kust. Het eiland Krk heeft een vliegveld en is vanuit verschillende landen in Europa te bereiken. De andere eilanden kun je eenvoudig bereiken met een veerboot vanaf het vasteland.

De camping(s) in Kvarner (Krk-Cres-Losinj)
Camping Krk
* Camping Lopari
* Camping Poljana

Het belangrijkste eiland Krk

Krk is het grootste eiland voor de kust van Kroatië in de Kvarnerbaai. Als je een camping in dit deel van Kroatië hebt geboekt dan kun je via een brug oversteken naar het vasteland. Deze brug werd gebouwd in 1980. Het aantal vaste bewoners van het eiland is in de loop der jaren wat afgenomen, maar jaarlijks wordt Krk door vele duizenden toeristen bezocht. Als je tijdens je vakantie in Kroatië een tocht over het eiland Krk maakt vind je grote schapenboerderijen en uitgebreide boomgaarden met olijvenbomen.

Losinj en Cres, vakantie-eilanden aan de Kroatische kust

Als je een autovakantie naar Kroatië wilt plannen dan kun je terecht op één van de vele gezellige campings in Kroatië. De regio Kvarner is erg populair vanwege de ligging en de vele mogelijkheden. De eilanden Cres en Losinj waren vroeger één geheel. Er werd een kanaal tussen de eilanden gegraven waardoor ze werden gescheiden. Een brug zorgt er echter voor dat inwoners en toeristen gemakkelijk de oversteek kunnen maken. Op de eilanden voor de kust ligt een dolfijnenreservaat. De tuimelaars die in dit gebied leven worden beschermd. Verder is er een observatorium om het gedrag van de vale gier te bestuderen. Deze roofvogel komt op de eilanden veel voor.

Boek nu een gezellige camping in de regio Kvarner

Wil je een mooie vakantie in een prachtige omgeving, boek dan nu een camping in Kroatië op één van de mooie eilanden in de Kvarner baai. Zoek je een goedkope camping, bekijk dan zeker het aanbod van ReadytoCamp.nl. Je kunt kiezen uit kleinschalige natuurcampings, maar er zijn ook gezellige familiecampings met leuke voorzieningen voor de kinderen zoals een animatieteam, een zwembad en speeltuin. Wil je zeker zijn van een plaats, reserveer dan op tijd, zeker in het hoogseizoen en tijdens de schoolvakanties.