Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Italië op zijn mooist

In het hart van Italië ligt misschien wel één van de mooiste regio’s van Italië; Umbrië. Dit prachtige gebied wordt nog niet overspoeld door massa’s toeristen, maar herbergt indrukwekkende dorpen en steden. Je vindt in deze middeleeuwse locaties prachtige kloosters en kerken die een blijvende herinnering zijn aan de rijke cultuur van dit boeiende land.

De campings in Umbrië
* Le More e I Gelsomini
* Camping Lago di Piediluco

Adembenemend Assisi

Wat je zeker niet mag missen; Assisi, de stad van de heilige Franciscus. De mooie basiliek gelegen op een heuvel met schitterend uitzicht is een ‘must see’ om te bezoeken tijdens je reis. De kerk bestaat uit een boven- en beneden kerk. Zeer indrukwekkend!

Bezoek na de kerk ook het stadje, met veel pittoreske winkeltjes waar je je snel thuis gaat voelen.

Groter, drukker, maar zeker zo mooi is Perugia, de hoofdstad van Umbrië. Trek een dag uit om de stad te bezoeken, zo veel is er te zien.

De schoonheid van Italiaanse dorpjes

Als je denkt een goede indruk te hebben van de regio, ga je je toch ook weer verbazen over de schoonheid van Gubbio. Het stadje, met ontelbaar smalle straatjes en trappen, brengt je terug in de klassieke oudheid. Het uitzicht is ook hier weer prachtig.

Tot slot, de dorpjes Spoleto en Orvieto. Deze dorpjes zijn mooi, klassiek, sfeervol maar zeker zo indrukwekkend. Er is te veel moois te zien in Umbrië!

De natuur van Umbrië

Umbrië bezoeken zonder kennis te hebben gemaakt met de wijnen die hier worden geproduceerd is zonde.

De kwaliteit is uitstekend en de smaak is verrassend. De rode wijnen van Montefalco Sagrentio zul je veel tegenkomen op terrassen. Ben je in Orvieto, proef dan de Classico. In beide gevallen zul je aangenaam verrast worden.

De schoonheid van Umbrië komt zeker ook terug in het landschap. De Piano Grande komt in het voorjaar tot bloei, waarna een zee aan bloemen het landschap veranderd in een lappendeken van schoonheid. Op en rondom het meer van Trasimeno kun je je prima vermaken. Kleine dorpjes, mooie stranden en de eilanden op het meer geven weer een andere indruk van Umbrië. Zeker zo mooi!