Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Een prachtig landschap

Misschien minder bekend bij het grote publiek, maar zeker niet minder boeiend is de regio Marche. In het Nederlands wordt vaak gesproken over Marken of De Marken.

In het westen wordt een deel van de regio in beslag genomen door de Apennijnen. Tussen dit gebergte en de kust is het sterk heuvelachtig. Wil je mooie uitzichtpunten bezoeken, dan zit je hier goed. De Monte Vettore is 2.476 meter hoog. Let op: het kan daar afkoelen, dus neem warme kleding mee.

De kustlijn is ruim 170 kilometers lang, waarbij zand- en kiezelstranden worden afgewisseld door woeste rotskusten. Mooie plaatsjes aan de kust zijn Numana en Sirolo.

Camping in de Marche
* Camping Conero Azzurro

De pareltjes van de Marche

Waar Toscane en Umbrië bekend zijn om hun toeristische plaatsen (o.a. Florence, Siena en Pisa), zijn de “pareltjes” van de Marche minder bekend. Maar zeker niet minder mooi!

Wat je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan de Marche zijn de plaatsen Urbino de geboorteplaats van Rafaël, het heuvelstadje Piobbico, de prachtige binnenstad van Ancona en Ascoli Piceno waar de sfeervolle straatjes worden afgewisseld door mooie klassieke bouwwerken.  

Mogelijk wordt het wat te veel, maar Pesaro is ook prachtig, met name het oude centrum met pleinen en sfeervolle straatjes. Het ommuurde Fano is misschien wel één van de leukste steden van de regio. Met name de boulevard, waar ’s avonds heerlijk wordt geslenterd, is een belevenis om te bezoeken.

Indrukwekkende natuur

Zoek je een dag verkoeling, dan is een bezoek aan “Crotte di Frasassi” een aanrader. Er zijn meerdere routes door de grotten, die je versteld doen staan vanwege de afmetingen. Er zijn ook routes waar je door het water moet (met regenlaarzen, helm en overall). Een geweldig avontuur!

Wil je een dag de natuur ervaren van de Marche, dan is een bezoek aan natuurpark Monte Sibillini zeker aan te raden. Het is er bergachtig, maar de prachtige velden en bloemenpracht brengen je in contact met de ongerepte natuur van een stuk authentiek Italië.

Prima wijnen

In de Marche worden veel wijnen geproduceerd. De Verdicchio (te herkennen aan de typische vorm van de wijnfles), de Rosso Piceno en de Rosso Conero zijn enkele van de kwaliteitswijnen die je zeker tegen zal komen in menig restaurant. Bij gekruide schotels en geroosterd vlees komen de Rosso wijzen prima tot hun smaak. Laat het smaken!