Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Genua

Ondanks dat Ligurië één van de kleinste provincies van Italië is, heeft deze regio de bezoeker veel te bieden. Er zijn prachtige stranden, de natuur is betoverend mooi (Bloemenrivièra), er zijn veel gezellige badplaatsen, er is een overvloed van historische steden en op culinair terrein zul je verwend worden met lokale hoogstandjes. Kortom, een streek om te ontdekken.

Centraal in de Bloemenriviera ligt de plaats Genua. Deze hoofdstad van de regio Ligurië is een van de grootste havensteden van de Middellandse Zee. Door de strategische ligging is deze stad al sinds de Romeinse tijd een begrip. De indrukwekkende architectuur, het historische centrum en de boeiende musea trekken jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

De camping(s) aan de Bloemenrivièra
*
Camping Mari Monte

Chique Terre

Veel van de toeristen aan de Bloemenrivièra hebben een bezoek aan Cinque Terre (staat op Werelderfgoedlijst) op het programma staan. En dat is zeker te begrijpen. Deze 5 kleine dorpjes zijn middels een wandelpad aan elkaar verbonden. Een wandeling is bijna een “must”, zo indrukwekkend zijn de uitzichten. Zorg wel voor goed schoeisel. Tegenwoordig verplicht!

Wil je je een keer heerlijk laten verwonderen door ‘chique’ Italië, plan dan een excursie naar de badplaats San Remo. Doe dit echter niet tijdens de wielerklassieker Milaan-San Remo. De stad is dan erg druk. Tenzij je een wielerliefhebber bent natuurlijk!

Kustdorpen aan de Bloemenrivièra

Mooie historische kustdorpen zijn te vinden ten oosten van Genua. Rapallo, Sestri Levante en Portofino zijn een bezoek meer dan waard. Neem tijdens deze excursies je zwemkleding mee, want als je langs de stranden van de Bloemenrivièra rijdt, zul je zeker een duik willen nemen. Gezellige en sfeervolle badplaatsen als Andora, Loano of Cogoleto hebben een grote aantrekkingskracht op de vakantieganger die graag verkoeling zoekt in de Middellandse Zee.

Monaco - Ligurische Alpen

Heb je tijd voor een extra dagtripje, bezoek dan het land (de stad) Monaco. Bewonder de haven vanwege vele luxe boten en overdadig rijdom. Het is in oppervlakte na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld. Wat betreft bevolkingsdichtheid staat deze stad/land echter in de top. Het is er vaak druk, dus neem de tijd.

De sportieve vakantieganger, die wandelen en natuurlijke schoonheid wil combineren, komt optimaal tot zijn trekken in de Ligurische Alpen. Het Parco Regionale Alta Valle Pesio e Tanaro is een walhalla voor wandelaar. De uitzichtpunten tot een hoogte van meer dan 2.600 meter zul je niet snel vergeten. Adembenemend mooi!