Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

De natuur van Istrië

Aan de westkust van Kroatië ligt direct aan de Adriatische Zee de provincie Istrië. Het is een schiereiland van bijna 3000 km2 met iets meer dan 200.000 inwoners. Als vakantieregio is Istrië erg populair. Het aangename klimaat van warme, droge zomers en een zacht, mild voor- en najaar trekt veel bezoekers uit Nederland en België naar dit deel van de Mediterranee. Het toerisme is er de laatste decennia volledig tot bloei gekomen en biedt tal van mogelijkheden voor een afwisselende en aangename vakantie.

De campings in Istrië
Camping Amarin
Camping Porto Sole
Camping Valkanela
Camping Koversada (naturisten)
Camping Polari
Camping Lanterna
Marina Camping Resort
Camping Bijela Uvala
Camping Vestar
Camping Zelena Laguna
Camping Ulika Naturist (naturisten)
Istra Premium Camping Resort
Camping Bi Village 
* Aminess Maravea Camping Resort

De natuur van Istrië

Istrië heeft een prachtige kustlijn met kilometerslange stranden aan pittoreske baaien. De meeste hiervan bestaan uit kiezelstenen, maar er zijn zeker ook zandstranden te vinden. Er zijn veel stranden, die de internationale Blauwe Vlag mogen voeren, wat staat voor schoon, veilig en kindvriendelijk. De zee is azuurblauw en helder en biedt talloze mogelijkheden voor watersporters. Het achterland van deze mooie provincie bestaat uit groene heuvels en eeuwenoude bossen. Met zo’n 80 verschillende routes voor fietsers en mountainbikers is Istrië perfect om al fietsend te verkennen.

Kamperen in Istrië

Istrië is vanwege de ligging aan zee een populaire vakantiebestemming voor kampeerders. Er zijn behoorlijk wat campings met een grote capaciteit en uitstekende voorzieningen. Zowel jong als oud kan zich er vermaken met sport, spel en entertainment. Prachtige waterparken met aparte baden voor de kleintjes, sportfaciliteiten voor elke leeftijd en restaurants voor iedere smaak en budget zijn eerder regel dan uitzondering.

Daarbij in ogenschouw genomen dat Istrië goed betaalbaar is ten opzichte van andere mediterrane bestemmingen, maakt deze regio een prima keuze voor een heerlijke familievakantie.  

Historische steden

Een groot deel van Istrië heeft een Romeinse achtergrond. Van oudsher woonden er dan ook veel Italianen in dit gebied, maar deze zijn sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog grotendeels verdwenen en vormen nu slechts een minderheid in deze regio.

Toch is er nog veel van de Romeinse historie in het straatbeeld van Istrië te zien. Met name steden als Pula, Poreč en Rovinj hebben talrijke gebouwen, die nog steeds aan Italië doen denken. Zoals het amfitheater en het forum met de Tempel van Augustus in Pula.