Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Vendée

Het departement Vendée ligt in Zuidwest-Frankrijk aan de kust van de Atlantische Oceaan. Het is een populaire regio voor toeristen. Jaarlijks brengen ook vele duizenden Nederlanders hun vakantie door op een camping in Frankrijk in de regio Vendée. De matigende invloed van de oceaan zorgt ervoor dat het hier in de zomer vaak wat minder warm wordt dan in het binnenland van Frankrijk. Voor een autovakantie naar Frankrijk is dit ook een prima regio omdat de reis er naartoe prima te doen is vanuit Nederland.

De campings in de Vendée
Camping La Ferme du Latois

Een gezellige camping in Vendée

Zoals in heel Frankrijk vind je ook veel gezellige campings in Vendée. Frankrijk is en blijft een populair vakantieland voor mensen die er met de tent of caravan op uit trekken. Maar ook als je geen eigen onderkomen hebt kun je op veel campings terecht. Steeds meer campings in Frankrijk bieden namelijk accommodaties aan. Het gaat dan om ruime stacaravans, lodges of bungalowtenten met ruimte voor 2 tot soms wel 8 personen. Ook het voorzieningenniveau op de Franse campings stijgt jaarlijks. Steeds vaker vind je er een leuk zwembad met glijbaan en mogelijkheden om te sporten.

Een dagje erop uit in Vendée

Natuurlijk wil je als je op een camping in Vendée verblijft ook graag wat van de omgeving zien. De grootste plaats in dit departement is La Roche sur Yon. In het stadje Les Herbiers vind je het attractiepark Le Puy du Fou. Hier ging in zowel 1996 als 1999 de Tour de France van start. In dit attractiepark vind je geen achtbanen en andere vergelijkbare attracties, maar er worden het hele jaar door shows gegeven, onder andere in een amfitheater.  Op de heuvel bij het plaatsje staat een oude windmolen. Verder vind je in de regio vooral kleinere plaatsen waar je terecht kunt in plaatselijke restaurants voor een goede maaltijd en waar je in de plaatselijke winkels regionale streekproducten kunt kopen.

Betaal de beste prijzen voor een camping in Vendée

Als je je vakantie wilt doorbrengen op een camping in Frankrijk dan is de regio Vendée een prima keuze. Je kunt een goedkope camping boeken bij ReadytoCamp.nl. Maak je keuze uit het ruime aanbod van campings en boek direct. Zeker als je tijdens het hoogseizoen je vakantie op een leuke camping in Vendée wilt doorbrengen is het verstandig om vroeg te reserveren. Sommige campings zijn namelijk al snel volgeboekt en dan vis je mogelijk achter het net.