Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Rhône-Alpes

Rhône-Alpes

De regio Rhône-Alpes ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Deze regio is erg populair onder vakantiegangers. Ook honderdduizenden Nederlanders vertrekken jaarlijks voor een autovakantie naar een camping in het Rhône-Alpes gebied. Bekende steden in deze regio zijn Lyon, Annecy en Grenoble. In dit deel van Frankrijk is het in de zomermaanden over het algemeen droog en warm. De Middellandse Zee zorgt voor wat verkoeling, daarom is het hier vaak aangenamer dan in het binnenland van Frankrijk.

De campings in de Rhône-Alpes
Camping Le Bontemps
* Camping La Bastide en Ardèche

Afwisselend landschap in de Rhône-Alpes

De regio Rhône-Alpes ligt in een afwisselend landschap. De regio ligt deels in de Franse Alpen en deels in het Centraal Massief. Liefhebbers van het berglandschap zullen hier dan ook zeker aan hun trekken komen. Als je een autovakantie naar de Rhône-Alpes plant moet je er rekening mee houden dat het op de Route du Soleil in de zomermaanden vaak erg druk is. De Zwarte Zaterdagen zijn berucht vanwege lange files naar het zuiden. Je kunt de ergste drukte vermijden door op een doordeweekse dag te vertrekken. Gearriveerd op je vakantiebestemming kun je genieten van het prachtige landschap in dit deel van Frankrijk.

Bekende steden van de Rhône-Alpes

Kamperen in de regio Rhône-Alpes betekent dat je bekende steden zoals Lyon en Annecy kunt bezoeken. Net over de grens in Zwitserland ligt de bekende stad Genève. In Lyon vind je de basiliek Notre Dame de Fourvière en het bekende voetbalstadion Stade de Gerland, tot 2015 de thuisbasis van de club Olympique Lyon. In Grenoble vind je de bekende Bastille, een groep van forten op een berg aan de rand van de stad. Je bereikt de bastille met de kabelbaan de Télépherique. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. In de stad Annecy vind je fraaie kastelen, een basiliek en een kathedraal en het Impérial Palace met openbare tuinen, strand en casino.

Boek een gezellige camping in de Rhône-Alpes

Als je een vakantie wilt met een grote kans op mooi en zonnig zomerweer dan is een camping in de regio Rhône-Alpes een goede keuze. Bij ReadytoCamp.nl vind je gezellige familiecampings en rustige natuurcampings waar je een fijne vakantie kunt doorbrengen. Je kunt naar het strand van de Middellandse Zee maar veel campings hebben ook een zwembad waar je verkoeling kunt zoeken. Omdat deze regio erg populair is, is het verstandig om tijdig te boeken, zeker als je in de zomerperiode vakantie wilt vieren.