Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Midi-Pyreneeën

De regio Midi-Pyreneeën in het zuiden van Frankrijk ligt aan de grens met Spanje en omvat dus een groot deel van de Franse Pyreneeën. De hoofdstad van de regio is Toulouse, de qua grootte vierde stad van Frankrijk. Je vindt hier vele gezellige campings waar je samen of met je gezin of met vrienden een prima vakantie kunt doorbrengen. Houd je van mooie bergwandelingen en genieten van de natuur? Boek dan zeker een camping in de Midi-Pyreneeën. Voor een autovakantie is dit ook een uitstekende bestemming, eventueel kun je de reis halverwege onderbreken op een overnachtingscamping in Midden-Frankrijk.

De campoing(s) in de Midi-Pyrénées
Camping Domaine de Lacs de Gascogne

Kamperen in de regio Midi-Pyreneeën

Vooral natuurliefhebbers bezoeken graag een camping in de regio Midi-Pyreneeën. Als je van de bergen houdt en van de frisse berglucht dan is dit een regio die je zeker moet bezoeken. Midi-Pyreneeën maakt sinds de herindeling in 2016 deel uit van de regio Occitanië samen met de regio Rhône-Alpes. In dit bergachtige deel van Frankrijk vind je een gevarieerd landschap en het weer is er meestal prima in de zomermaanden. Rond de steden en dorpen vind je honderden campings waar je een heerlijke vakantie kunt doorbrengen. Je kunt kamperen bij de boer maar ook een kampeerplaats boeken op een gezellige familiecamping in de Midi-Pyreneeën met uitstekende voorzieningen voor het hele gezin. Een camping met zwembad is hier ook zeker te vinden.

Steden om te bezoeken in de regio Midi-Pyreneeën

Bekende steden in de kampeerregio Midi-Pyreneeën zijn Nîmes , Carcassonne en Toulouse. Toulouse is de hoofdstad van de regio. Je vindt hier het beroemde Capitool waar onder andere het stadhuis is gevestigd, prachtige tuinen en kerken en een oude Romeinse arena. In Carcassonne vind je het Canal du Midi dat dwars door de  stad loopt, evenals de rivier de Aude. In Carcassonne vind je veel mooie kerken en ook het oude centrum is de moeite van een bezoek waard. In Nîmes vind je de overblijfselen uit de Romeinse tijd. Vele ruïnes herinneren eraan dat Nîmes in die tijd een belangrijke stad is geweest.

Boek nu een camping in de Midi-Pyreneeën

Ben je toe aan een vakantie in een prachtig deel van Frankrijk? Boek dan nu een camping in de Midi-Pyreneeën. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan campings. Kamperen bij de boer en genieten van de rust en de stilte of neerstrijken op een gezellige drukke familiecamping met veel voorzieningen voor de kinderen, het kan allemaal. Boek je verblijf via ReadytoCamp.nl en je betaalt altijd de beste prijs voor een zonnige kampeervakantie naar de Midi-Pyreneeën.