Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Île-de-France

De regio Ile de France staat natuurlijk vooral bekend vanwege de hoofdstad Parijs. De stad van de liefde waar iedereen eigenlijk minstens één keer in zijn leven geweest moet zijn. Rondom Parijs liggen vele fraaie campings waar je een fijne vakantie kunt doorbrengen. De regio Île-de-France ligt niet aan de kust, dus voor een strandvakantie is dit deel van Frankrijk minder geschikt. Maar als je een autovakantie naar Frankrijk wilt maken en niet al te ver wilt rijden vanuit Nederland dan is een vakantie op een camping in de regio Ile de France een prima idee. Je vindt hier tientallen campings waar je alleen, met zijn tweetjes, met je gezin of met vrienden een heerlijke vakantie kunt doorbrengen.

De campings(s) in Île-de-France
Camping Les Etangs Fleuris

Kamperen in Ile de France

In de regio Ile de France wonen zo’n 1,6 miljoen mensen. Het is een dichtbevolkt gebied maar desondanks kun je er heerlijk kamperen. De vele stadscampings in dit deel van Frankrijk zijn een prima bestemming voor een autovakantie naar Frankrijk. Deze regio is vanuit Nederland prima in één dag te bereiken. Zorg er wel voor dat je de drukke dagen zoals de Zwarte Zaterdagen vermijdt, want op deze dagen zitten de wegen rond Parijs potdicht met vakantiegangers die richting het zuiden van Frankrijk en Spanje onderweg zijn. De stadscampings in Ile de France zijn over het algemeen kleinschalige familiecampings met goede voorzieningen.

De lichtstad Parijs

Als je je vakantie doorbrengt op een camping in Ile de France dan mag een bezoek aan de hoofdstad Parijs natuurlijk niet ontbreken. Parijs is bekend om zijn vele beroemde bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame en het Louvre met het wereldberoemde schilderij van Mona Lisa, geschilderd door Leonardo da Vinci. Maar Parijs is natuurlijk ook dé shoppingstad bij uitstek. Nergens anders in Frankrijk kun je je zo onderdompelen in een overdaad aan winkels, vooral op het gebied van kleding. Alle bekende merken zijn vertegenwoordigd in de bekende winkelstraten van Parijs. En als je dan toch in de stad bent dan mag een bezoekje aan de Seine natuurlijk ook niet ontbreken.

Een camping boeken in de regio Ile de France

Een camping in de regio Ile de France boeken geeft je de mogelijkheid om dit unieke stukje Frankrijk beter te leren kennen. Je kunt hier al vroeg in het voorjaar kamperen omdat het weer dan best al aangenaam is. Tot halverwege september zijn de meeste campings geopend. Als je boekt via ReadytoCamp.nl betaal je ook nog eens de voordeligste tarieven. Bekijk ons aanbod van rustige kleine natuurcampings en gezellige familiecampings met uitstekende voorzieningen en reserveer meteen een kampeerplaats.