Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Emilia Romagna

De regio Emilia Romagna is gelegen in het noordelijk deel van Italië aan de Adriatische Zee. Dee regio is ideaal voor het doorbrengen van een autovakantie naar Italië. Je kunt op een camping in Emilia Romagna heerlijk genieten van de natuur en het meestal uitstekende zomerweer. Al vroeg in het voorjaar, als het in Nederland nog koud en guur is, kun je op een camping in Italië vaak al lekker in de zon zitten. De regio Emilia Romagna herbergt tientallen gezellige campings waar je samen of met je gezin een prima vakantie kunt doorbrengen.

Bekende steden in Emilia Romagna

Als je je vakantie doorbrengt in Emilia Romagna dan heb je de mogelijkheid om een aantal bekende steden te bezoeken. Rimini, gelegen aan het strand, is één van de bekendste Italiaanse badplaatsen met kilometers strand en zee. In de hoofdstad van de regio, Bologna, komen vooral kunstliefhebbers aan hun trekken. Bologna was zowel Culturele Hoofdstad van Europa (2000) als Muzikale Hoofdstad van Europa (2006). In Parma staat een prachtige kathedraal uit de 11e eeuw. Parma heeft ook een Nederlands tintje omdat Prins Carlos Hugo, zoon van de Nederlandse prinses Irene, de titel van Hertog van Parma voert.

Vakantie vieren in Emilia Romagna

Als je een goedkope vakantie doorbrengt in deze prachtige regio, bijvoorbeeld op een camping in Emilia Romagna, dan zijn er genoeg mogelijkheden om er in de omgeving op uit te trekken. Wil je de grote steden mijden, dan kun je een tocht maken langs schilderachtige dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Geniet van prachtige vergezichten over groene bossen of de Adriatische Zee die er altijd schitterend bij ligt, in welk jaargetijde je deze streek ook bezoekt.

Een camping boeken in Emilia Romagna

Je kunt nu eenvoudig en voor een scherpe prijs een camping reserveren in Emilia Romagna. Bij ReadytoCamp.nl betaal je altijd een scherpe prijs. Je kunt kiezen uit een gezellige familiecamping of een rustige natuurcamping. De familiecampings in Italië zijn ideaal voor jonge gezinnen. Er is een zwembad, een speeltuin en in de zomer is er vaak een animatieteam aanwezig om de kinderen bezig te houden. Houd je van rust en wil je van de omgeving genieten? Boek dan een vakantie op een mooie kleinschalige natuurcamping in Italië. Hier word je ’s morgens wakker met fluitende vogels en de eerste zonnestralen die weer een mooie dag beloven. Geniet van de rust of trek er op uit in de omgeving voor een mooie wandeling.