Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Bretagne

De regio Bretagne ligt in het westen van Frankrijk. Het is een schiereiland dat een flink stuk de Atlantische oceaan in steekt. Op een camping in Frankrijk in dit deel van het land is het vaak wat minder warm dan in het midden en zuiden. Een autovakantie naar Bretagne is ook prima te doen omdat het vanuit Nederland niet extreem ver rijden is. Een bekende plaats in deze regio is Nantes, maar deze plaats valt sinds 1941 officieel niet meer binnen de regiogrenzen van Bretagne. De belangrijkste stad is nu Rennes. Andere bekende steden waar je campings in Bretagne in de buurt vindt zijn Saint-Malo, Vannes en Brest. In Bretagne spreekt een minderheid nog het Bretons, een oude Keltische taal.

De camping(s) in Bretagne
* Camping Port l'Epine

Naar de camping in Bretagne

Veel Nederlanders die een camping in Frankrijk zoeken gaan naar de regio Bretagne. Dit is vanwege de relatief korte reisafstand maar ook vanwege de fraaie natuur. Aan de kust van de Atlantische Oceaan vind je bovendien heerlijke stranden waar het in de zomermaanden goed toeven is. Voor de kust van Bretagne liggen veel eilanden waarvan een aantal bezocht kan worden. Ze zijn ook erg populair bij duikers. Maar ook als je lekker van het strand wilt genieten met de kinderen kun je aan de Atlantische kust heerlijk een dag doorbrengen. Wil je naar de kust, dan kun je een camping in Frankrijk reserveren die dicht bij het strand ligt.

Historische steden in Bretagne

Bretagne heeft een belangrijke rol gespeeld in de Franse geschiedenis. Je kunt die rijke historie zien als je bekende steden bezoekt zoals Brest, Fougéres, Vitré en Rennes. Brest ligt op het uiterste puntje van Bretagne aan de kust van de Atlantische Oceaan. Zowel voor burgers als voor militairen is Brest een belangrijke haven. Hier kun je dan ook regelmatig grote oorlogsschepen van de Franse marine bewonderen. In Vitré vind je een oude vesting uit circa 1100. Het kasteel werd in de 14e en 4e eeuw gerestaureerd en herbergt vandaag de dag een museum. Vanwege de ligging heeft Bretagne veel vuurtorens. Enkele daarvan kun je onder leiding van een gids bezoeken. In de vuurtoren Phare de Kerbel kun je zelfs een nachtje blijven slapen.

Boek nu een goedkope camping in Bretagne

Kamperen in Frankrijk is voor veel Nederlanders nog steeds de ultieme manier van vakantie vieren. Is je keuze dit jaar op Bretagne gevallen? Boek dan nu bij ReadytoCamp.nl een gezellige camping voor het hele gezin of met zijn tweetjes. Je kunt kiezen voor een gezellige familiecamping in Frankrijk waar voor de kinderen genoeg te doen is met een zwembad en een animatieteam. Maar er zijn ook kleinschalige natuurcampings waar je in alle rust kunt relaxen. Wil je zeker zijn van een plaats, boek dan tijdig een camping in Bretagne, zodat je niet teleurgesteld wordt. Zeker tijdens de zomervakantie zijn sommige campings snel volgeboekt.