Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Aquitaine

Aquitaine is een regio in het zuidwesten van Frankrijk, gelegen aan de Atlantische kust. De hoofdstad van deze regio is Bordeaux. Jaarlijks vieren veel toeristen waaronder ook duizenden Nederlanders hier hun vakantie. Op een camping in Aquitaine kun je genieten van warme droge zomers met veel zon. De regio kent een roerige  geschiedenis waarin het een koninkrijk is geweest en later een hertogdom dat ook nog een tijdje in Engelse handen was, maar dan hebben we het wel over de 12e eeuw na Christus. Vandaag de dag staat de regio Aquitaine vooral bekend om zijn vele gezellige campings.

Campings in de Aquitaine
Camping Le Viex Port

Vakantie vieren in Aquitaine

Voor een autovakantie naar Aquitaine kun je terecht op de vele campings die te vinden zijn rond Bordeaux en Toulouse. Frankrijk is het kampeerland bij uitstek. Je kunt kamperen bij de boer in Aquitaine, maar kamperen in Frankrijk kan ook op grotere familiecampings met uitstekende voorzieningen voor het hele gezin. Deze campings in Aquitaine hebben van een zwembad en gedurende het hoogseizoen is er een animatieteam werkzaam. Zij organiseren activiteiten voor de kinderen en soms ook voor de volwassen campinggasten.

Uitstapjes in de omgeving

Tijdens je kampeervakantie in Aquitaine kun je verschillende uitstapjes maken. Je kunt de grote steden bezoeken om te gaan shoppen of de bezienswaardigheden te bekijken. De grootste stad is Bordeaux. Hier komt uiteraard ook de bekende Bordeaux wijn vandaan. Zoals in vrijwel iedere regio in Frankrijk worden er druiven verbouwd waar in het najaar na de oogst wijn van wordt gemaakt. Als je op een camping in Aquitaine verblijft kun je plaatselijke wijnboeren bezoeken die vaak hun eigen regionale wijn verkopen. Ook kun je deelnemen aan georganiseerde proeverijen.

Boek nu je vakantie in Aquitaine bij ReadytoCamp.nl

Als je een zonnige vakantie wilt op een kindvriendelijke camping in Frankrijk dan zit je goed in de regio Aquitaine. In het zuiden schijnt vrijwel altijd de zon. Daarnaast zit je dicht bij de Atlantische kust zodat een verfrissend briesje van zee wat verkoeling kan brengen. Boek een camping in Aquitaine bij ReadytoCamp en je vindt gegarandeerd een goedkope camping die je direct kunt reserveren. Je kunt op veel campings ook een accommodatie huren. Een royale stacaravan of een gezellige safaritent voor het hele gezin. Luxe kamperen, ook wel glamping genoemd, is ook hier in opkomst. Bij ReadytoCamp.nl vind je ook deze luxe 5-sterrencampings in Frankrijk met extra voorzieningen zoals een restaurant, zwembad met glijbaan en uitgebreide sportmogelijkheden.