Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

Rome en omgeving

Wie in de omgeving van Rome gaat kamperen, kan niet om de “eeuwige stad” heen. Er is zo veel moois te zien, dat je hier dagen kunt rondstruinen.

De Via Appia is een van de oudste en bekendste uitvalswegen van Rome, evenals de Via Salaria, Via Flaminia en de Via Latina. Deze wegen verbonden Rome met het oostelijk deel van het Romeinse Rijk, met steden als Taranto en Brindisi. U kunt nog een deel van de originele weg bewandelen. 

Camping in de omgeving van Rome
* Roma Flash
* Roma Capitol
* Baia Domizia

Pantheon

Het best geconserveerd gebleven monument uit de Romeinse oudheid. Een gebouw dat in zo een perfecte staat is als het Pantheon, kun je echt niet vinden in Rome.

Genoeg Romeinse gebouwen die veel hebben doorstaan; oorlogen en natuurrampen, maar geen ervan is door de  eeuwen heen in zo’n perfecte staat gebleven als het Pantheon. Binnen ziet u met één blik omhoog een 9 meter groot gat, met een diameter van 44,4 meter.

Het is ook een lichtbron, die op zonnige dagen een oogverblindend  interieur laat zien en op heldere avonden een  glimp van de sterrenhemel.

Waterparken

Naast de prachtige cultuur in Rome, zijn er ook unieke waterparadijzen. Zeker in de zomer, als het ook in deze streek warm kan worden, een heerlijke verkoeling.

Waterpark Hydromania
Zeker voor gezinnen met kinderen is dit zwemparadijs een “must do”, maar ook volwassenen zullen zich hier prima vermaken. Hydromania biedt verschillende attracties, zoals zwembaden met olympische afmeting, waterglijbanen, jacuzzi’s, sportvelden voor voetbal en volleybal, restaurants, winkels, kluisjes en niet te vergeten wifi.

Het prettige van dit waterpark is dat het dicht bij Rome ligt en met het openbaar vervoer vanuit Rome goed bereikbaar is

De spannendste en meest favoriete attractie in Waterpark Hydromania is de “black hole”; een glijbaan van 152 meter lang die je in volstrekte duisternis een sensatie geeft van enorme snelheid. Het is spectaculair en we garanderen dat als u beneden bent, nog een keer gaat.

Waterpark Aquafelix
Aquafelix is het park voor de gehele familie met glijbanen speciaal voor de jongeren, maar ook een paar waanzinnige glijbanen voor volwassen. Wanneer je van de glijbanen gaat, kum je genieten van een adembenemend uitzicht. Er zijn verschillende plekken in het park waar je kunt picknicken. Maar je kunt er ook een hapje eten in de pizzeria of het restaurant van het park.

Colosseum

In Rome is het Colosseum het grootste amfitheater van Italië en nog steeds even adembenemend als zo'n 2000 jaar geleden. Er konden 50.000 toeschouwers in die van de gladiatoren “genoten”.

Dat voor die tijd al unieke bouwwerk was, bewijzen rijen zitplaatsen met een capaciteit van 50.000 tot 73.000 mensen, de  80 uitgangen en de mogelijkheid om zeildoek te spannen boven de tribunes van deze enorme arena. Het Colosseum is in 80 na Christus ingewijd met 100 dagen vol spektakel en festiviteiten. Tijdens die 100 dagen werden maar liefst 5000 dieren geslacht. Het Colosseum zelf lijkt echter onsterfelijk en zal hopelijk nog tot ver in de toekomst het Romeinse straatbeeld bepalen...