Daisycon Affiliate Marketing Shopping Cart Pixel

België

Kamperen in België, met zijn eeuwenoude bossen, idyllische en historische stadjes, wegen met keien die ook wel 'kinderkopjes' worden genoemd, lokale dorpskroegen en een geweldige bourgondische keuken. Een camping in België is zo dichtbij en toch zo 'anders'. Veel is er aanwezig zoals, verwarmde zwembaden, (overdekte) speeltuinen, bowlingbanen, maar er zijn ook kindermiddagen met vermaak en vertier speciaal om een kampeervakantie in België tot een feest te maken!

Het culturele erfgoed van het land is in tal van grote en kleinere dorpen terug te vinden die je vanaf jouw camping in België kunt bezoeken. Zo zijn verschillende campings in België een perfect vertrekpunt voor dagtochtjes naar bijvoorbeeld Antwerpen, Gent of Brussel. De kleinere Vlaamse steden zijn vaak rustieker, allemaal met hun eigen identiteit.

Ronde van Vlaanderen

Een kampeervakantie in België biedt vele mogelijkheden! Wie van de zee en strand houdt, zal zich zeker op zijn gemak voelen aan de Belgische kust, nabij de gezellige badplaatsen Blankenberge, Knokke en Oostende. Voor het ruigere berglandschap moet je in de Ardennen zijn. Kamperen in België is ook prima voor fietstochten. Voor de sportievere en enthousiaste wielerfanaten, kun je de Ronde van Vlaanderen fietsen; er zijn tochten van 74, 139 en 174 km!
Natuurlijk niet vergeten te genieten tijdens jouw verblijf in België van de typisch Belgische specialiteiten, zoals de Belgische wafels, heerlijke chocolade bonbons, de lekkerste patat en het betere bier!

Gezellig op bezoek bij de buren

Ideaal voor de sportieve vakantieganger

Voor veel Nederlanders is België de gezellige buurman. Mede door de relatief korte afstand en bereikbaarheid is een kampeervakantie in België aan te raden. Ook de fraaie landschappen met zijn verscheidenheid aan wat er bloeit en groeit heeft een aantrekkingskracht op de vakantievierders. Vele campings in België, vaak met safaritent of bungalowtent als accommodatie, zijn dan ook te vinden in de schilderachtige natuur, zoals in de Ardennen en aan de Vlaamse Noordzeekust. Een vakantiepark in de Ardennen is een prima uitvalsbasis om in de zomer allerlei tochten te ondernemen, een fiets-, wandel- of kanotocht.

Lekker dichtbij maar toch heel anders

Campings in België als springplank naar historische steden

Ook kroegtijgers en cultuursnuivers gaan graag naar België. Onze “buren” hebben een ruime bourgondische inborst en genieten volop van het goede wat het leven te bieden heeft. Met de Vlaamse frites, de enorme hoeveelheid Belgische bieren en de wereldberoemde chocolade bonbons wordt het op de camping al snel een culinaire ontspanning. Eenieder die deze geneugten van het leven wil combineren met een vleugje cultuur, kan het beste een camping kiezen in de buurt van steden met een geschiedenis.
De enorme veelzijdigheid aan mogelijkheden maakt dat België voor de meeste vakantiegangers een geschikte bestemming is, op elk moment van het jaar. De kwaliteit van de Belgische campings zijn goed, waardoor je kampeervakantie met een door Readytocamp.nl geboekte reis een betaalbare en zorgeloze omlijsting krijgt.